ПОЛОНСЬКА САМООБОРОНА МАЙДАНУ
Головна » Архів матеріалів

  Бус добряче підкинуло на вибоїні. От чорт… Розплющую очі, спросоння намагаюсь зрозуміти, де ж це ми. Виявилося, прокинувся вчасно – попереду височіє вже знайомий пагорб над Сіверським Донцем, гора Кременець.  Отже, Ізюм позаду, попереду – Словянськ і Донбас.  Дике Поле, дідько його забирай.

  Спускаємось з пагорба, попереду – роздоріжжя, поворот на Барвінкове. Блокпост. Зона АТО.  Тут усе вже серйозно – блоки і мішки з піском, БТР-80, обкладений мішками, за ним ще один. Зенітна установка, збоку викопані окопи-щілини, захист  від артобстрілів. Стаціонарне приміщення поста ДАІ, вікна забиті бляхою та закладені мішками з піском. Шлагбауми з металевих труб і солдати. Наші. (читати далі)

Переглядів: 514 | Додав: Witcher)ua | Дата: 20.07.2015 | Коментарі (0)

Полонська сотня дещо змінила формат допомоги нашим військовим. Якщо перший раз самооборонівці доставили в зону АТО десятитонний вантаж продуктів, то цього разу основний упор було зроблено на засоби захисту та військово-технічне спорядження. До акції підключився депутат ВР України Кравчук Василь.Дякуючи йому, розвідрота 8 полку спецпризначення ЗСУ отримала 9 бронежилетів 4 класу захисту "Гайдамака", тактичні перчатки, берці, тощо. Мешканці полонщини забезпечили своїми пожертвами придбання шести бронежилетів, п'ятнадцяти військових аптечок, шести біноклів, півтори тони продуктів.

Але головним подарунком військовим став тепловізор, завдяки якому наші хлопці зможуть відстежувати наявність ворога на відстані до 1 км. Два бронежилети були вручені родичам військовослужбовців, з сс. Велика Березна та Новоселиця, що проходять службу в зоні АТО.

Також були доставлені передачі полончанам - учасникам зведеного загону ДАІ Хмельницької обл.: Мохначу Анатолію та Кудлюку Віктору, які знаходяться на чергуванні в зоні АТО, поблизу м. Слов'янська.

Допомога була доставлена в зону АТО полонськими самооборонівцями Цюпенком Олегом, Дехтяруком Андрієм та Бученком Анатолієм.

Подробиці (розгорнута стаття) - в наступних матеріалах.

Передача бронежилету сім'ї військовослужбовця Яковишина Сергія з села Велика Березна

Передача тепловізора воякам 8 полку спецпризначення ЗСУ (зона АТО, поблизу м. Слов'янська)

Зустріч з працівниками ДАІ  - добровольцями з полонського району (зона АТО, поблизу м. Слов'янська)

Переглядів: 706 | Додав: Witcher)ua | Дата: 15.07.2015 | Коментарі (0)

автора

 

 

На його відкриття прийшли тисячі полончан та жителів району.

 

У Полонному у середу, 18 червня, відкрили пам’ятник героям Небесної сотні. Розташований він поблизу будівлі, у якій розміщенні районні рада та державна адміністрація. Місце вибрали невипадково  як нагадування владі про страшні лютневі події у Києві.

Ініціатива створити пам’ятник героям Небесної сотні у Полонному належить громадському формуванню «Самооборона Майдану» при Полонській міській раді. Творчо втілив у життя задум відомий місцевий митець Микола Козак. Фінансові витрати на виготовлення та встановлення пам’ятника взяли на себе самі полончани: Олександр Дехтярук, Євген Соколюк, Олексій Бобров, Олександр Островський та Анатолій Рибачок.

«Самооборона прийняла рішення про спорудження такого пам’ятника. Це зробити доручили мені. У нас було декілька ескізів, зокрема і з хрестом, але подумали, що біля райдержадміністрації хрест зайвий. Вибрали саме це місце, щоб влада кожного дня бачила, завдяки кому вона має куди ходити,  розповідає депутат Полонської районної ради Олександр Дехтярук.  ... Читати далі »

Переглядів: 737 | Додав: homora12 | Дата: 08.07.2015 | Коментарі (0)

 

А також буде передано білизну, засоби гігієни та ліки.

 

Жителі Полонного та району долучилися до акції збору допомоги військовим, які наразі воюють у східних областях України. Люди жертвували як продукти харчування, так і гроші з ліками.

«Було зібрано більше 13 тисяч гривень та близько 10 тонн продуктів харчування. Жителі нашого району дуже активні. За кошти ми придбали футболки, білизну та шкарпетки, — розповідає командир громадського  формування «Самооборона Майдан» при Полонській міській раді Олег Цюпенко. — Дві тисячі гривень перерахували матері нашого пораненого героя з села Червоного Дениса Голодюка, який після важкого поранення лікується у Києві. На решту закупимо питну воду».

 

Для перевезення допомоги у зону антитерористичної операції місцеві підприємці надали транспорт, повністю заповнений паливом. 

«Це перша поїздка наших активістів, і вона має розвідувальний характер. Ми хочемо з рук у руки передати допомогу. «Тільки кільку не везіть. Вона у нас на сніданок, обід та вечерю», — просили наші військові. Дл ... Читати далі »

Переглядів: 481 | Додав: Witcher)ua | Дата: 08.07.2014 | Коментарі (0)

« 1 2