ПОЛОНСЬКА САМООБОРОНА МАЙДАНУ
Головна » 2015 » Липень » 8 » У Полонному громада за власний кошт встановила пам’ятник Небесній сотні
15:49
У Полонному громада за власний кошт встановила пам’ятник Небесній сотні
автора

 

 

На його відкриття прийшли тисячі полончан та жителів району.

 

У Полонному у середу, 18 червня, відкрили пам’ятник героям Небесної сотні. Розташований він поблизу будівлі, у якій розміщенні районні рада та державна адміністрація. Місце вибрали невипадково  як нагадування владі про страшні лютневі події у Києві.

Ініціатива створити пам’ятник героям Небесної сотні у Полонному належить громадському формуванню «Самооборона Майдану» при Полонській міській раді. Творчо втілив у життя задум відомий місцевий митець Микола Козак. Фінансові витрати на виготовлення та встановлення пам’ятника взяли на себе самі полончани: Олександр Дехтярук, Євген Соколюк, Олексій Бобров, Олександр Островський та Анатолій Рибачок.

«Самооборона прийняла рішення про спорудження такого пам’ятника. Це зробити доручили мені. У нас було декілька ескізів, зокрема і з хрестом, але подумали, що біля райдержадміністрації хрест зайвий. Вибрали саме це місце, щоб влада кожного дня бачила, завдяки кому вона має куди ходити,  розповідає депутат Полонської районної ради Олександр Дехтярук.  Платили лише за матеріали та встановлення, решта— безкоштовно. Це наш обов’язок — вшанувати Небесну сотню, адже завдяки їм ми живі, а їх немає…»

 

Відкриттю пам’ятника Небесній сотні передував марш. Полончани у національному одязі та з прапорами колоною пройшли від одного пам’ятника до іншого: від пам’ятника Тарасові Шевченку до пам’ятника Небесній сотні.

 

«18 лютого ми йшли туди не для того, щоб втрачати хлопців, а щоб боронити свою державу. Про героїв Небесної сотні завжди повинні пам’ятати. Вони ніколи не вмруть у наших серцях», — сказав Іван Гринів із села Велика Березна, якого поранили на Євромайдані у Києві.

 

На завершення священики усіх конфесій помолилися за душі полеглих та освятили пам’ятний знак, а люди поклали квіти. 

.

Переглядів: 733 | Додав: homora12 | Теги: Полонне, самооборона | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
avatar